O nas

Pr’ Končovc

 

Tradicija nam ni tuja, saj naša gostinska dejavnosti sega nazaj v leto 1907, ko so že naši prapradedi in babice vabile svoje goste za obložene mize. Že takrat je bila gostilna znana po celem Kranju. Reden gost je bil tudi pisatelj Miško Kranjec.

Po nekaj desetletjih tišine v gostilni  je za ponoven vrvež v hiši poskrbela mama Fani, ki je leta 1992
kot prva v občini Kranj odprla »kmetijo odprtih vrat« in si s tem prislužila prelepo leseno tablo, ki jo je
zanjo izrezaljal kipar Peter Jovanović.

In zdaj? Peljemo dalje, zato ne bomo izgubljali črk. Pridite in se sami prepričajte!

Tradicija povsod

Tradicije naših prednikov ne zaznate le v arhitekturi in opremi hiše ter okolice, temveč jo okusite tudi
na krožniku.
Izhajamo iz tradicionalnih jedi naših krajev, nekatere ponujamo »originalne«, spet druge rahlo
spremenimo, tretjim pa kaj dodamo.
Tako je bil »okisan ješprenj« že od nekdaj hrana »sitarjev«, prebivalcev sosednjega Stražišča in Bitnja,
ki so izdelovali sita. Danes ga seveda obogatimo z rezino kuhane prekajene šunke, kajti moramo
priznati, tudi Gorenjci smo se skozi stoletja malce spremenili.

Tradicija povsod

Tradicije naših prednikov ne zaznate le v arhitekturi in opremi hiše ter okolice, temveč jo okusite tudi
na krožniku.
Izhajamo iz tradicionalnih jedi naših krajev, nekatere ponujamo »originalne«, spet druge rahlo
spremenimo, tretjim pa kaj dodamo.
Tako je bil »okisan ješprenj« že od nekdaj hrana »sitarjev«, prebivalcev sosednjega Stražišča in Bitnja,
ki so izdelovali sita. Danes ga seveda obogatimo z rezino kuhane prekajene šunke, kajti moramo
priznati, tudi Gorenjci smo se skozi stoletja malce spremenili.

Ekološka kmetija

Pr’ Končovc

 

Že od nekdaj se na naši kmetiji ni uporabljalo umetnih gnojil in škropiv, zato smo pred več kot
desetletjem tudi uradno postali ekološka kmetija. Strast do dobrega in zdravega ter spoštovanje do
narave nas ženeta, da se še naprej trudimo obdelovati našo kmetijo. V ekološkem načinu
kmetovanja vidimo prihodnost in priložnost, kako naše goste pogostiti in pocrkljati z biseri naše
kmetije.

Sestavine, ki jih pridelamo na kmetiji, s pridom uporabimo za pripravo jedi čez leto in vlaganje ter
sušenje za zimske dni, ko narava spi.
Naš cilj je čim večja samooskrba in sklenjen krog narave, živali in ljudi. Od narave in živali se učimo, in
tako stremimo k bolj pristnemu sožitju.

Pr’Končovc

Javornik 10

4000 Kranj

info@koncovc.si

Odpiralni čas:

Pon.: Zaprto

Tor, Sre, Čet: Po dogovoru

Pet.: 12:00 – 22:00

Sob.: 12:00 – 20:00

Ned.: 12:00 – 17:00

Rezervacije sprejemamo prek telefona

04 231 03 36

Za zaključene družbe smo odprti po dogovoru