Degustacijski meni
Pogrinjek
***
Hladne dobrote s kmetije
(domače mesnine, zaseka, siri, vložnine, okisan ješprenj s šunko)
ali
Hišni karpačo
(Malvazija 2018, suho, ekološko, Korenika & Moškon)
***
Sezonska juha
ali
Goveja juha z mesnimi štrukeljčki
***
Ajdove palačinke s proseno kašo in jurčki
Smetanova omaka s porom in ohrovtovimi listi
***
Jelen s hruško v rdečem vinu
Sirov štrukelj
Pečen krompir v olupkih
Pražena zelenjava
(Refošk 2016, suho, ekološko, Korenika & Moškon)
***
Orehovi štruklji z medom
(Rumeni muškat 2019, sladko, Trojner)
Cena: 35 €/oseba
(Cena ne vključuje vinske spremljave)
Degustacijeki meni strežemo le po predhodnem naročilu in se menja glede na sezonske surovine. Pri degustacijskem meniju boste okusili izdelke / pridelke naše ekološke kmetije in pa tudi okoliških kmetij, ki se lepo povezujejo s tradicijo naše gostilne in slovenske kulinarike.
Cena 5-hodnega degustacijskega menija: 40 €
Posamezne jedi se menjajo zaradi razpoložljivosti sezonskih sestavin.
Pridržujemo si pravico do spremembe cen in menija.
Ponudba hrane
Spodaj so navedene jedi, ki jih lahko naročite, vsak vikend pa je na voljo ena jed na žlico, vsaj 2 juhi, nekaj mesnih in tudi vegetarijanskih jedi.
Hladne predjedi
Narezek iz domačih mesnin
Eko ovčji sir
Goveji / jelenov / paradižnikov karpačo
Zeliščna skuta
Žolca
Kanapeji
Pražene gobe
Ocvirkovca
Slana pita
Okisan ješprenj s šunko
Mariniran jeziček
Jelenov rostbif
Polnjeni svinjski zvitki
Juhe / enolončnice
Goveja juha
Gobova juha
Špargljeva juha
Bučna juha
Zelenjavna
Kmečka zimska juha
Česnova juha
Golaž (goveji, divjačinski)
Telečja obara
Segedin
Priloge / vegi jedi
Kislo zelje
Kisla repa
Ajdovi žganci
Beli (pšenični) žganci
Pražen krompir
Pečen krompir
Smetanov krompir
Kruhovi cmoki
Skutini štruklji
Ajdova kaša
Ješprenjček z zelenjavo
Skutini njokci (z omako iz kopriv/s čemažem in orehi)
Ajdova palačinka s proseno kašo in jurčki
Šparglji (sezonsko): musaka, z jajci, s polento in sirom
Praženi jurčki (tržaško, z jajci)
Žepki z gobami v česnovi omaki
Tople jedi
Pečenica (v sezoni)
Krvavica (v sezoni)
Domača kuhana klobasa
Telečji/svinjski/piščančji zrezek
Telečja/svinjska krača
Telečja/svinjska pečenka
Prekajeno kuhano sv. meso
Ocvrt /pečen piščanec
Izkoščičen polnjen pečen piščanec
Divji pujs pečenka/polnjen divji pujs z zelenjavo
Dušen jelen (v gobovi omaki, s hruško v rdečem vinu)
Srnini medaljončki
Lovska pečenka
Kmečka pojedina (½ krvavice, ½ pečenice, svinska pečenka, pražen krompir, žganci, kislo zelje,
kisla repa)
Goveji zvitki, polnjeni z zelenjavo
Goveji zrezki v čebulni omaki
Jagenjček
Sladice
Pehtranova / orehova / metina potica
Buhteljni z marmelado
Zapečene skutine / orehove palačinke
Palačinke z marmelado / čokolado / orehi
Orehovi štruklji z medom
Sladki skutini štruklji z domačo marmelado
Jabolčni /skutin zavitek
Jabolčni zavitek s skuto in orehi
Krhki / kvašeni flancati
Malinova zmrzlina
Pečeno jabolko z orehi in medom
… z veseljem pa ustrežemo tudi vašim željam …
Pr’Končovc
Javornik 10
4000 Kranj
info@koncovc.si
Odpiralni čas:
Pon.: Zaprto
Tor, Sre, Čet: Po dogovoru
Pet.: 12:00 – 22:00
Sob.: 12:00 – 20:00
Ned.: 12:00 – 17:00
Rezervacije sprejemamo prek telefona
04 231 03 36
Za zaključene družbe smo odprti po dogovoru