Oda dobrotam

 

Kaj ko brbončice na pašo bi peljali?

Za predjed se odločite in si domačih suhih mesnih dobrot naročite, pa karpača, ocvirkove potice, žolce,
mežerla, okisan´ga ješprena …

Nedeljsko kosilo ni tapravo, če dobra domača goveja juha se ne skuha. In ko dodamo mesne štruklje,
cmočke iz gresa ali pa nudle, opraviči svoj sloves »kraljeve župe«. Tudi od sezonskih juh nobena ni od muh; čemaževa, špargljeva, zelenjavna, bučna, česnova, kmečka zimska, gobova.

Ko o glavnih jedeh govorimo, s sočno pečenko malokrat lahko zgrešimo. Od teletine, svinine do divjačne za vse lačne. Če pohanega piščanca se bojite, ga lahko s teletino nadomestite, govedino s čebulo pa bikca z zelenjavo in od rdečega vina opitega jelena.

Nič ne dé, če meso vam v slast ne gré. Vsi vi vegani in vegetarijanci, za vas so pa drugačni žganci. Z vrta in iz špajze prinesemo vam paradajze, bučke, šparglje in pa zelja, da tudi vaš želodček pokal bo
od samega veselja.

Za piko na i kajpada vsem sladko diši. Slovenci potici zvestobo smo prisegli, smo pa tudi šarmu drugih dobrot podlegli. Najboljši štruklji so z orehi, z drobtinicami, maslom so prekriti in z medom igrivo
preliti.

Degustacijski meni

Pogrinjek
***

Hladne dobrote s kmetije

(domače mesnine, zaseka, siri, vložnine, okisan ješprenj s šunko)

ali
Hišni karpačo

(Malvazija 2018, suho, ekološko, Korenika & Moškon)

***
Sezonska juha
ali

Goveja juha z mesnimi štrukeljčki

***

Ajdove palačinke s proseno kašo in jurčki

Smetanova omaka s porom in ohrovtovimi listi

***

Jelen s hruško v rdečem vinu
Sirov štrukelj
Pečen krompir v olupkih
Pražena zelenjava

(Refošk 2016, suho, ekološko, Korenika & Moškon)

***

Orehovi štruklji z medom
(Rumeni muškat 2019, sladko, Trojner)

Cena: 29 €/oseba
(Cena ne vključuje vinske spremljave)

Posamezne jedi se menjajo zaradi razpoložljivosti sezonskih sestavin.

Ponudba hrane

Spodaj so navedene jedi, ki jih lahko naročite, vsak vikend pa je na voljo ena jed na žlico, vsaj 2 juhi, nekaj mesnih in tudi vegetarijanskih jedi.

 

Hladne predjedi

Narezek iz domačih mesnin
Eko ovčji sir
Goveji / jelenov / paradižnikov karpačo
Zeliščna skuta
Žolca
Kanapeji
Pražene gobe
Ocvirkovca
Slana pita
Okisan ješprenj s šunko
Mariniran jeziček
Jelenov rostbif
Polnjeni svinjski zvitki

Juhe / enolončnice

Goveja juha
Gobova juha
Špargljeva juha
Bučna juha
Zelenjavna
Kmečka zimska juha
Česnova juha
Golaž (goveji, divjačinski)
Telečja obara
Segedin

Priloge / vegi jedi

Kislo zelje
Kisla repa
Ajdovi žganci
Beli (pšenični) žganci
Pražen krompir
Pečen krompir
Smetanov krompir
Kruhovi cmoki
Skutini štruklji
Ajdova kaša
Ješprenjček z zelenjavo
Skutini njokci (z omako iz kopriv/s čemažem in orehi)
Ajdova palačinka s proseno kašo in jurčki
Šparglji (sezonsko): musaka, z jajci, s polento in sirom
Praženi jurčki (tržaško, z jajci)
Žepki z gobami v česnovi omaki

Tople jedi

Pečenica (v sezoni)
Krvavica (v sezoni)
Domača kuhana klobasa
Telečji/svinjski/piščančji zrezek
Telečja/svinjska krača
Telečja/svinjska pečenka
Prekajeno kuhano sv. meso
Ocvrt /pečen piščanec
Izkoščičen polnjen pečen piščanec
Divji pujs pečenka/polnjen divji pujs z zelenjavo
Dušen jelen (v gobovi omaki, s hruško v rdečem vinu)
Srnini medaljončki
Lovska pečenka
Kmečka pojedina (½ krvavice, ½ pečenice, svinska pečenka, pražen krompir, žganci, kislo zelje,

kisla repa)

Goveji zvitki, polnjeni z zelenjavo
Goveji zrezki v čebulni omaki
Jagenjček

Sladice

Pehtranova / orehova / metina potica
Buhteljni z marmelado
Zapečene skutine / orehove palačinke
Palačinke z marmelado / čokolado / orehi
Orehovi štruklji z medom
Sladki skutini štruklji z domačo marmelado
Jabolčni /skutin zavitek
Jabolčni zavitek s skuto in orehi
Krhki / kvašeni flancati
Malinova zmrzlina
Pečeno jabolko z orehi in medom

… z veseljem pa ustrežemo tudi vašim željam …

Pr’Končovc

Javornik 10

4000 Kranj

info@koncovc.si

Odpiralni čas:

Pon.: Zaprto

Tor, Sre, Čet: Po dogovoru

Pet.: 12:00 – 22:00

Sob.: 12:00 – 20:00

Ned.: 12:00 – 17:00

Rezervacije sprejemamo prek telefona

04 231 03 36

Za zaključene družbe smo odprti po dogovoru